Woah, that came out of nowhere. ZeniMax, compania care detine studioul
Bethesda Softworks (
The Elder Scrolls, Fallout 3) a anuntat astazi ca a cumparat studioul
id Software (
Wolfenstein, Quake, Doom). Din datele de pana acum, oamenii importanti ai id-ului vor ramane acolo (si sper ca vor ramane importanti. Si oameni.). Poate ca acum, avand o companie care este prin excelenta un creator de FPSuri, ZeniMax ii va pune la treaba pe Bethesda sa faca RPGuri, ca inainte.
Press Releaser.t. At least it's not EA. Update: Uite ca am zis hop inainte sa sar. Tot astazi (deja ieri) de la EA Games vine o stire si mai ciudata.
BioWare (
Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Star Wars: Knights of The Old Republic, Mass Effect) si
Mythic Entertainment (
Dark Age of Camelot, Warhammer Online), amandoua studiouri detinute de EA, se vor cunoaste in sensul biblic. Ba mai mult, vor deveni unul si acelasi. Se vor uni. Nu cred ca decizia asta are logica in alta parte decat in capul unor sefi de pe la EA Games, dar unirea unui studio specializat in RPGuri cu unul specializat in MMOuri mi se pare cel putin dubioasa. Mark Jacobs, fostul CEO al Mythic paraseste echipa, in locul lui venind Rob Denton, dar echipa unita va fi condusa de Ray Muzyka, co-fondatorul BioWare.
Sursar.t. Fuck you, EA.