newsblog
Wed, 08 Feb 2012, 14:43 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Hi gusy!

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Safari 4  (Read 1414 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
wooptoo
Baistruc

View Profile WWW
« on: Wed, 25 Feb 2009, 18:28 »

Apple a lansat Safari 4, care aduce o multime de imbunatatiri fata de versiunile anterioare. Printre cele mai semnificative amintim:
  • Top Sites: previews ale celor mai visitate site-uri, pentru acces usor la ele. Asemanator cu quick dial din Chrome
  • Full History Search: bara de adresa poate cauta acum atat in interiorul paginilor cat si in titlurile lor
  • Cover Flow: afiseaza history sau bookmarks sub forma de album wall a la iTunes
  • Tabs on Top: tab-urile sunt acum deasupra barei de adrese
  • Smart Address Field: bara de adresa ofera sugestii de auto-complete din bookmarks si history
  • Smart Search Field: search field care ofera sugestii folosind JSON
  • Full Page Zoom
  • Engine de Javascript mult mai rapid
  • Built-in web developer tools
  • Look nativ pe Windows
Desi face lift-ul Safari a intarziat putin (Firefox si Chrome avand de multişor aceste functionalitati) are sanse sa-si (re)castige locul pe desktopurile utilizatorilor de Mac si Windows.
Download

* Apple_Safari.png (24.07 KB, 128x128 - viewed 201 times.)
Skee
Coșcojemete

View Profile
« Reply #1 on: Thu, 26 Feb 2009, 00:04 »

În urmă cu aproape 2 ani, am postat un mini-review al Safari 3 beta for Windows (care acum arată infernal din cauza dispariţiei screenshot-urilor, rage @ imagehost.ro).

Ce s-a schimbat de atunci?
E tot rapid, interfaţa arată şi mai bine (titlebar-ul ferestrei mi se pare genial, inclusiv cum integrează acolo tab bar-ul; pare să se şi adapteze oricărei temă de windows, aşa că consistenţă++), randează tot ce-am găsit eu impecabil, trece acid3 cu 100/100 (deşi pe sistemul meu animaţia nu era tocmai smooth), a dispărut antialias-ul/smoothing-ul excesiv din Safari 3 (acum am impresia că se bazează doar pe ClearType-ul Windows-ului), n-am văzut niciun crash, consumă RAM comparabil cu Firefox (faţă de Safari 3 care-şi făcea de cap prin sistemul meu).

Ce m-a deranjat: cum mama mă-sii pun Open in new tab? Că tot ce are target blank îmi deschide-n fereastră noua. Şi tot nu văd să aibă vreun adblocker, iar soluţia cu adblocking proxy nu-mi surâde (anume Privoxy).

Concluzia: E bun, e o alternativă. Cred. Nu ştiu ce să zic, dacă aş renunţa vreodată la Firefox, aş face-o fie pentru ceva revoluţionar, fie pentru ceva sensibil mai lightweight (K-meleon, dillo? links -g? grin).

edit: wp2 fixed diacritix in orig review! \o/
« Last Edit: Thu, 26 Feb 2009, 01:59 by Skee » Logged
brutalistu open in new tab nu merge cu middle click? (mouse wheel click)
Skee
Coșcojemete

View Profile
« Reply #3 on: Thu, 26 Feb 2009, 11:05 »

1. L-am instalat pe un laptop => touchpad, no middle click. Cel puţin, nu la îndemână.
2. Mă interesa să se deschidă în new tab tot ce avea target=blank şi să nu mai facă ferestre noi. Asta la left click.
brutalistu
Sfantul Pooh
Baistruc

Remember, remember, the Fifth of November

View Profile
« Reply #4 on: Thu, 26 Feb 2009, 12:10 »

click dreapta - open in new tab - TADA!!!  Star

cred ca alea cu target=blank nu merg nici din alt browser in new tab ci in new window. Uita-te prin opshuns, poate ai selectat "open link in new windw" in loc de "new tab"
yoshi
fap -> ∞
Coșcojemete

◕ ◡ ◕

View Profile
« Reply #5 on: Thu, 26 Feb 2009, 12:22 »

cred ca alea cu target=blank nu merg nici din alt browser in new tab ci in new window.
ba merg. la mine in firefox tot ce vrea new window se deschide in tab grin
Skee
Coșcojemete

View Profile
« Reply #6 on: Thu, 26 Feb 2009, 12:27 »

This, god damn it, this! Setarea de mai sus există în Firefox, dar nu în Safari. It's useful!

geez.
brutalistu
Sfantul Pooh
Baistruc

Remember, remember, the Fifth of November

View Profile
« Reply #7 on: Thu, 26 Feb 2009, 12:48 »

exista optiunea aia sin Safari. E ctrl+click. Look:

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

Designed by | Licensed under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 | Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines