În urmă cu aproape 2 ani, am postat un
mini-review al Safari 3 beta for Windows (care acum arată infernal din cauza dispariţiei screenshot-urilor, rage @ imagehost.ro).
Ce s-a schimbat de atunci?
E tot rapid, interfaţa arată şi mai bine (titlebar-ul ferestrei mi se pare genial, inclusiv cum integrează acolo tab bar-ul; pare să se şi adapteze oricărei temă de windows, aşa că consistenţă++), randează tot ce-am găsit eu impecabil, trece acid3 cu 100/100 (deşi pe sistemul meu animaţia nu era tocmai
smooth), a dispărut antialias-ul/smoothing-ul excesiv din Safari 3 (acum am impresia că se bazează doar pe ClearType-ul Windows-ului), n-am văzut niciun crash, consumă RAM comparabil cu Firefox (faţă de Safari 3 care-şi făcea de cap prin sistemul meu).
Ce m-a deranjat: cum mama mă-sii pun Open in new tab? Că tot ce are target blank îmi deschide-n fereastră noua. Şi tot nu văd să aibă vreun adblocker, iar soluţia cu adblocking proxy nu-mi surâde (anume Privoxy).
Concluzia: E bun, e o alternativă. Cred. Nu ştiu ce să zic, dacă aş renunţa vreodată la Firefox, aş face-o fie pentru ceva revoluţionar, fie pentru ceva sensibil mai
lightweight (K-meleon, dillo? links -g?

).
edit: wp2 fixed diacritix in orig review! \o/