newsblog
Tue, 07 Feb 2012, 14:32 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Hi gusy!

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: SMF front page  (Read 5002 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
wooptoo
Baistruc

View Profile WWW
« on: Thu, 12 Feb 2009, 19:31 »

Avem nevoie de un front page pt SMF (bridge/blog e cam incorect spus). Adica un script care sa ia toate topicurile din forumul NEWS (inexistent inca) si sa afiseze primul post din fiecare topic sub forma de blog post. Cu link de la "Comments" la topicul complet.
Ideea e sa renuntam complet la blog si sa-l inlocuim cu asta. Ar fi mult mai usor.
Ceva in genul asta are Linuxsoft.ro, dar e scris in ruby. Vreau in php.

Ar fi fain daca am putea integra New Releases a lu brutalistu in asta. Adica pe o coloana pe margine sa fie o lista cu titlurile jocurilor. Descrierile sunt prea stufoase ca sa le bagam.

Cunostinte despre schema SQL folosita de SMF ar fi de asemenea foarte folositoare.

Ok, ideas?
Skee
Coșcojemete

View Profile
« Reply #1 on: Thu, 12 Feb 2009, 19:44 »

MagpieRSS plus fluxul RSS al unui singur forum = instant cms.
Sau orice alt RSS parser, evident. Ideea e că te scapă de corelat baze de date.
wooptoo
Baistruc

View Profile WWW
« Reply #2 on: Thu, 12 Feb 2009, 20:09 »

Daca merg pe ideea ta o sa aleg SimplePie. E mai nou, dezvoltat activ, etc.
Sa vad cat de grea e varianta cu mysql prima data...
yoshi
fap -> ∞
Coșcojemete

◕ ◡ ◕

View Profile
« Reply #3 on: Thu, 12 Feb 2009, 21:15 »

La tinyportal te-ai uitat? http://www.tinyportal.net/
Nu stiu daca are exact ce vrei tu dar stiu ca merge integrat cu SMF.
punkt
personal space invader
Baistruc

View Profile
« Reply #5 on: Fri, 13 Feb 2009, 12:40 »

1. Un script ce se conecteaza la baza de date a SMF-ului, si trage articole de acolo intr-o baza de date a blog-ului...

Scriptul trebuie:   
 - sa genereze articolul pe blog din primul post al unui topic din NEWS,
 - sa genereze comentariile la articol pe baza reply-urilor de pe forum la topicul respectiv
 - sa genereze categorii/subcategorii pe blog in functie de... ???? aici nu stiu, forumul NEWS o sa aiba children pt fiecare domeniu ?!?
 - sa updateze articolele daca sunt editate, sa updateze comentariile. (eventual un script separat pt update)

Asta presupune:

front - blog (wordpress, ce vreti voi)
middle - scriptul cu pricina pus pe cron
back - forumul.

Avantaje: blog (themes, widgets, stuff)
Dezavantaje: papa resurse si spatiu, se actualizeaza cand ruleaza scriptul de update

2. Un site cu totul care sa fie conectat direct la baza de date a forumului si:
 - sa afiseze un thread ca articol (primul post) + comentarii (replies)
 - sa afiseze categoriile/subcategoriile in functie de childrens ai forumului 'News'

Asta presupune

front - site.
back - forum.

Avantaje: conectat direct la forum, "se actualizeaza" in timp real
Dezavantaje: trebuie facut site-ul de la 0 cu pagini pentru cautare articole, afisare categorii/subcategorii, afisare articole, pagina articol + comentarii, etc

Eu as merge pe 2.

Iar New Game Releases trebuie restructurat...
Adica:
 - children pentru fiecare gen de joc (RTS, FPS, etc)
 - thread separat pentru fiecare joc

Acu nu stiu... vreti ca utilizatorii sa posteze si pe front-page si pe forum?!
Daca posteaza in front-page se actualizeaza si forumul ?!

Sunt o groaza de chestii de luat in considerare

edit: am mers prea departe cu New Game Releases grin, eu ma gandeam sa le pui intr-o categorie speciala, la fel ca restul stirilor
yoshi
fap -> ∞
Coșcojemete

◕ ◡ ◕

View Profile
« Reply #6 on: Fri, 13 Feb 2009, 13:21 »

Acu nu stiu... vreti ca utilizatorii sa posteze si pe front-page si pe forum?!
Daca posteaza in front-page se actualizeaza si forumul ?!
Cred ca wooptoo vrea ca postarea sa se faca doar pe forum si de acolo sa apara pe front page
wooptoo
Baistruc

View Profile WWW
« Reply #7 on: Fri, 13 Feb 2009, 15:17 »

O descriere mai exacta:

1. afiseaza primul post, din fiecare topic, din forumul NEWS.
2. linkul comments al fiecarui post de pe front-page sa duca direct la topicul respectiv de pe forum
3. fara categorii/sub-forumuri. Eventual o sa caut un plugin de SMF care stie tags si sa convertesc WordPress tags in SMF tags si sa existe categorii in functie de alea.
4. afiseaza titlul (Subject) fiecarui post din topicul New Releases care apartine userului brutalistu. Deci va fi afisata o lista de linkuri cu ultimele jocuri. Fiecare link duce la post-ul respectiv din topic.

@Punkt: si mai clar:
1. Ne trebuie ceva f simplu. Cam cum ai zis tu la 2, dar mai simplu. Daca vroiam bridge (care sa ia din SMF si sa bage intr-un WP aveam deja). Eu vreau doar sa citeasca si sa afiseze de pe forum.
2. Front-page-ul nu o sa aiba nici un fel de interfata pt comments. Linkul de comments duce direct la forum.
3. Nu are rost sa ne complicam cu zeci de sub-forumuri pentru ca nimeni nu o sa respecte structura. Deci le bagam pe toate la gramada si gata. Who cares anyway?
4. Daca e mai usor, o sa facem un forum "New Releases" si o sa-i zicem lu bruta sa posteze un topic pt fiecare joc. Si atunci o sa se afiseze titlul fiecarui topic.

Probleme:
1. trebuie sa convertim datele din WP la SMF
2. daca facem cum i-am zis lu Punkt la punctul 4 atunci topicul 'New Releases' trebuie sa-l impart in mai multe topicuri, pt fiecare joc
3. nu stiu cum sa automatizez nici una dintre cele doua task-uri de mai sus sad
wooptoo
Baistruc

View Profile WWW
« Reply #9 on: Fri, 13 Feb 2009, 19:16 »

am zis de DOUA ori ca nu vreau bridge
Skee
Coșcojemete

View Profile
« Reply #10 on: Sun, 15 Feb 2009, 13:03 »

Done.
http://github.com/Skee/rnews/
Live demo: http://token.ro/rnews/ (rulează live de pe db-ul revo, datele sunt din forumul "R* News", pentru cine-l vede.

Needs HTML prettification. And caching.
wooptoo
Baistruc

View Profile WWW
« Reply #11 on: Sun, 15 Feb 2009, 20:34 »

Wow, super *smooches Skee* I'll start HTML prettification ASAP.

M-am uitat peste cod, cateva idei/nelamuriri:
1. ar fi grozav daca s-ar putea alege din config: forumul din care se iau stirile; topicul si userul din care se ia lista cu New Releases.
2. ar trebui sa-i zicem lu brutalistu sa puna numele jocului si ca post subject, pentru ca solutia actuala e putin... fragila
3. why git? parca erai cu hg
4. sa trimit in repo-ul tau modificarile? sau sa-i fac fork?
5. o sa incerc sa scriu codul html in templates, dar cateva clase inveitabil o sa ajunga si in corpul programului

Thanks again, acuma trebuie sa vad cum convertesc WP -> SMF neutral
Skee
Coșcojemete

View Profile
« Reply #12 on: Sun, 15 Feb 2009, 20:52 »

Forum quoting makes per-item quoting impossible, so here goes.

> 1. ar fi grozav daca s-ar putea alege din config: forumul din care se iau stirile; topicul si userul din care se ia lista cu New Releases.
Forumul se alege din "sectiunea" de config: $board_id. Topicul şi userid-ul lui bruta am presupus că nu se schimbă. Pentru lizibilitate, da, ar trebui puse şi alea-n config section.
> 2. ar trebui sa-i zicem lu brutalistu sa puna numele jocului si ca post subject, pentru ca solutia actuala e putin... fragila
Agreed. Eventual se poate modifica şi retroactiv cu un UPDATE din SQL, cred. Mai greu cu bbcode stripping, aia trebuie din PHP.
> 3. why git? parca erai cu hg
Nope. I don't care much, to be honest. Discuţie veche - asta aveam la îndemână.
> 4. sa trimit in repo-ul tau modificarile? sau sa-i fac fork?
Dacă ai cont pe github, îţi dau commit access.
> 5. o sa incerc sa scriu codul html in templates, dar cateva clase inveitabil o sa ajunga si in corpul programului
Mda, nu m-am deranjat prea tare cu separaţie. Ideal îl scriam pentru Smarty şi se putea face aşa templating. But I couldn't be bothered.
wooptoo
Baistruc

View Profile WWW
« Reply #13 on: Sun, 15 Feb 2009, 21:40 »

Acuma am citit mailul de la tine. Sa-ti raspund la el prima data:

I. Important e sa convertim posturile in topicuri. Daca se pierd imagini, too bad. Daca se pierd comments, iarasi too bad. Textul e cel mai important. Dar ar trebui un parser html -> bbc pentru ca altfel se 'degradeaza' prea mult.

Daca ne hotaram sa convertim si comments:
a. SMF suporta posturi sub userul 'guest'.
b. cea mai eleganta solutie: echivalezi userii WP cu cei SMF, postezi sub username-ul de SMF commenturile care le apartin, iar celelalte sub username-ul 'guest' smile e cam complicat si nu stiu daca merita atata efort.

II. La chestia aia cu bruta cred ca nu mai trebuie sa-ti raspund... l-ai facut asa cum il vroiam.

Inapoi la topic:
1. da, ar fi bine, dar nu e o prioritate.
2. Macar de acum incolo. Retroactiv nu are rost pentru ca front-page-ul oricum nu o sa afiseze alea vechi. Ultimele 10 posturi se pot modifica si manual daca e.
3. -
4. ASAP
5. nici eu nu tin prea mult la separare pt ca e mic proiectul, iar cu smarty templates nu are rost sa ne complicam.
wooptoo
Baistruc

View Profile WWW
« Reply #14 on: Mon, 16 Feb 2009, 00:06 »

Doua probleme cu parseru de BBC a SMF:

Subs.php are asta in el:
Code:
if (!defined('SMF'))
die('Hacking attempt...');

si a doua problema e ca nu face deloc parsing.
Pages: [1] 2 3 4   Go Up
  Print  

Jump to:  

Designed by | Licensed under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 | Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines