Racirea pasiva sux, are un amic un x1650 cu pasiva si i se restarteaza computeru din cauza supraincalzirii ( ati se si incing mai tare decat nvidia but still ). Eu pe fosta placa aveam un cooler de la zalman , care facea mai putin zgomot decat cel original si racea de 2 ori mai bine

. Try that
ps: asus sux cox big time, leadtek FTW !!!
Am avut un X600 Pro (inca il mai am intr-o cutie de pe dulap) cu racire activa, si mi se reseta compu in draci si ingheţa la BIOS POST.
Actually, Asus-ul asta merge f bine, very stable si pt un GF7300 are performante f bune iar radiatorul de pe el e "slim", deci nu ocupa doua sloturi.
Nu am comentarii la adresa Leadtek, merge bine, dar are un prieten unul si nu e nici pe departe silentios cu cooleru stock (desi e destul de mare...).
jeesus! oamenii cavernelor! tot cu abibas si pama umblati prin calculatoare? ce-are ma un EVGA sau un BFG? leadtek... asus... silent... pana mea! voi rupeti usa la Flanco/Domo/MegaImage/Cristim cand faceti upgrade?
AFAIK BFG sunt printre cele mai zgomotoase placi grafice. De EVGA nu stiu nimic. Debeaga is overclockate de dau pe-afara si nu poti sa stai cu ele in camera.
As an end note.
Mi-am comandat un cooler
Scythe Ninja + (pt procesor) pe care sper sa-l fac sa mearga pasiv in load, sau la turatie f mica (~1000 RPM, ceea ce nu e audibil). Nu l-am luat ca sa scot untul din procesor, sau ca sa-l raceasca nu stiu cat de tare, l-am luat ca sa fac sistemul cat mai silentios... ceea ce face toata experienta calculatoristica mult mai... enjoyable.
So, for me: Stability > Quietness > Performance.
Have you ever player a WWII game and thought "wow, this is so realistic, i can even hear the planes fly over my head", but there was no fuckin plane in the game! it was just your noisy computer.
hardware ontopic pe long liev teh spam??? bastard, ia un avertisment! next time ur banned son! 
split and moved to hardware