newsblog
Wed, 08 Feb 2012, 15:57 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Hi gusy!

Home   Help Search Login Register  
Poll
Question: Licentiem R sub Creative Commons?
nu, proprietary ftw - 0 (0%)
da (posteaza licenta) - 14 (100%)
Total Voters: 13

Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Licentiem R sub Creative Commons?  (Read 4134 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Obi i changed my mind, by-sa
Bloodaxe I don't understand anything from these letters @_@
yoshi
fap -> ∞
Coșcojemete

◕ ◡ ◕

View Profile
« Reply #17 on: Mon, 03 Dec 2007, 17:22 »

Oh, HAI GUSY grin
omg lol ! HAY!
wooptoo
Baistruc

View Profile WWW
« Reply #18 on: Mon, 03 Dec 2007, 19:09 »

teh CC Attribution license:
by = Attribution (trebuie sa specifici de unde ai materialul, este in "formula" fiecarei licente CC Attribution, lojic)
nc = Non-Commercial
sa = Share-Alike (daca ai facut o modificare lucrarii initiale, trebuie sa permiti modificari si asupra lucrarii tale)
nd = Non-Derivatives (opus sa, nu permite modificari la lucrarea originala)

astea se combina in felul urmator:
by-(comercial/non-comercial)-(share-alike/non-derivatives)
"comercial" nu are simbol, deci daca lipseste atunci continutul poate fi folosit in scopuri comerciale, si licenta va avea maxim 2 simboluri (de ex: by-sa sau by-nd)

Exista si alte tipuri de licente cc:
pd = cedezi toate drepturile domeniului public
sampling + = e folosit pt muzica. Nu stiu exact ce conditii are, dar din denumire e relativ clar ce face

edit: tot am editat postul... nu stiu cat de clar e, but i did my best. it ain't big deal anyway.
stats:
by-sa - 2
by-nd - 1
by-nc-nd - 5

« Last Edit: Mon, 03 Dec 2007, 19:23 by wooptoo » Logged
Skee
Coșcojemete

View Profile
« Reply #19 on: Mon, 03 Dec 2007, 19:36 »

Gândi?i-v? ?i voi ce licen?ia?i de fapt. E vorba, în mare parte, de text. Grafica e insignifiant?, mai ales ca Radu nu include ?i logo-ul, tema blogului e deja publicat?, etc.
E, vre?i s? permite?i ?i altora s? v? foloseasc? textul ?sta. Cum vre?i, ca al?ii s? poat? face bani din text (commercial) sau s? fie folosit doar pentru scopuri non-profit (NC)? Mai departe, are sens s? cere?i ND sau SA? Ce înseamn? un text share-alike? Adic? dac? cineva... modific?... textul? p?i cum vine asta, dac? rescrie textul atunci nu mai avem noi nicio preten?ie (poate doar s? fim nota?i ca surs?), mai ales c? e vorba de fragmente scurte de text, nu de opere literare. No-Derivs ar însemna c? putem fi doar cita?i ca buc??oi complet de text, adic? singura chestie care are sens la fragmente de text de 3-4-5 rânduri.

Deci dac? ar fi s? votez, a? vota by-nd. Permit folosirea materialelor în scopuri comerciale, dar doar nemodificate ?i evident cu copiraitu' de rigoare, pentru c? cine face oper? derivat? din articolele noastre de fapt face complet alt? chestie ?i nu am preten?ia de share-alike.

Pe de alt? parte, mi se pare complet irelevant s? licen?iezi un blog cu posturi de câteva rânduri scris într-un stil mare parte la plezneal?. Cineva se ia un pic cam prea în serios.
« Last Edit: Mon, 03 Dec 2007, 19:38 by Skee » Logged
wooptoo
Baistruc

View Profile WWW
« Reply #20 on: Mon, 03 Dec 2007, 20:05 »

Pe de alt? parte, mi se pare complet irelevant s? licen?iezi un blog cu posturi de câteva rânduri scris într-un stil mare parte la plezneal?. Cineva se ia un pic cam prea în serios.
Skee, nu iar treaba prea in serios (poate ca au fost prea... entuziaste posturile mele or smth). Si intr-adevar nu avem mare lucru pe aici ca sa aiba asa mare importanta sub ce e licentiat, dar de ce sa nu o facem?
De ce mi se pare relevant by-sa:
dpdv al artwork-ului/temelor wordpress si smf: site-ul R l-am facut deja. bani din designul asta nu mai scot, deci nu ma intereseaza daca e folosit comercial sau nu. dar vreau sa fie share-alike din scopuri pur pedagogice.
dpdv al continutului: gandeste-te la un ziar care vrea sa scrie despre R si sa dea un exemplu de stire or smth. de ce sa nu-i lasam (e comercial), dar articolul respectiv sa fie si el share-alike, ca si noi sa putem cita o bucata din el. bine, nu stiu daca o sa se intample asta... cel mult vom fi mentionati de un alt blog or smth.
Sau un alt site poate vrea sa ia un post de pe forum si sa-l integreze intr-un articol. De ce sa nu fie share-alike? ca sa putem si noi folosi articolul lor cum vrem.
Astea mi se par cele mai probabile scenarii. Practic e ceva de genul: nu ne dati bani, dar ne dati si noua continutul.

by-sa - 2
by-nd - 2
by-nc-nd - 5

simbolurile cc, daca intereseaza pe cineva:

* cc.png (2.88 KB, 183x433 - viewed 138 times.)
« Last Edit: Mon, 03 Dec 2007, 20:11 by wooptoo » Logged
Skee
Coșcojemete

View Profile
« Reply #21 on: Mon, 03 Dec 2007, 20:32 »

Ideea era c? suntem deja la a doua pagin? de topic despre chestia asta, am organizat referendum, s-au adus argumente din toate p?r?ile, ne-am gândit ?i r?zgândit. Hai fie cum o fi, duc?-se, ?i a?a licen?a e pur academic?. Ca fapt divers, un ziar nu o s? licen?ieze niciodat? un anumit articol sub CC.
Ideea împotriva SA-ului e c? sunt post-uri scurte, de câteva rânduri, ?i este foarte greu s? diferen?iezi între lucrare derivat? dintr-un post R ?i o lucrare inspirat? dintr-un post R (adic? tratat acela?i subiect cu alte cuvinte, prezentând în mare parte acelea?i idei). A?a c? ziceam s? ocolim complet chestia asta ?i s? zicem ND.

Dar prea facem acuma teoria chibritului pe tema asta, fie ce-o fi. Dup? ce se hot?r??te chestia asta, oricum o s? uite toat? lumea ce ?i cum.
wooptoo myeah. anyway sansele cele mai mari sunt sa iasa by-nc-nd
wooptoo Ok, it's done. A ramas by-nc-nd (si pt logo pana la urma, pt ca e f restrictiva).
doomnezeu i dont get it.
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to:  

Designed by | Licensed under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 | Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines